Uusi korvaava kasettiliitin NESsille!

Kaikki ketkä ovat edes vilkaisseet vanhan 8-bittistä Nintendoa päin, tietävät että tuo kasettiliitin on kaiken pahan alku ja juuri. Sitä pitää aina putsailla, ja siihen liittyy kaikkia myyttejä miten sen saa toimimaan ja miten sitä pitää huoltaa, hönkäisystä hiekkapaperiin ja keittämiseen.

Kyllästyin tuohon liittimeen, niin suunnittelin oman version. Tämä on siis ns. toploader-tyyliä, jolla liitintä ei tarvitse erikseen puhdistaa. Sen kuin asettaa pelin sisään ja liitin puhdistuu itsellään.

Tuli siihen myös AVRCIC-modpiirikin laitettua, ettei tarvitse enää napsaista sitä ”nelospinniä” katki, ja pysyy alkuperäisessä kunnossa.

Tässä kuvia kyseisestä liittimestä myös itse konsolissa. Se näyttää vähän siltä että miten tuo mahtaa edes pysyä paikallaan, mutta kyllä se pysyy. Taakse pitää kuitenkin laittaa esim. pyyhekumi tukemaan ettei tuo lähde irti jos vahingossa oikein survaisee kasetin sisälle.

Tämä on jo kakkosversio kolmosversio, sillä eka versio oli turhan hankala koota ja asentaa, eikä kasetti ylettynyt kiinni. Nyt toimii täydellisesti. Peli vaan kiinni ja virrat päälle! Ei väliä onko kasetti ylä- vai ala-asennossa.

Päivitys 11.2.2017

Nyt kun 3D-tulostin alkaa tulla tutuksi, niin olen tehnyt oman tuen liittimelle. Se mukailee täysin vanhan liittimen tyyliä. Mallinsin vanhan liittimen ja muokkasin niin että lopputuloksena tuli jämerä tuki liittimelle. Asentaminen on yhtä helppoa kuin vanhan liittimen irrroitus.

Jos haluaa säilyttää RF-suojan, eli peltilootan mukana, riittää että taivuttaa sen takaosaa vähän ja jättää ne pari ruuvia laittamatta.

Asentaminen

  1. Ota konsolista virrat pois ja paina virtanappia jolloin virtavalo vilkahtaa. Tämä estää rikkoutumisen jos esim. ruuvari saa aikaan oikosulun.
  2. Avaa kaikki 6 upotettua ruuvia konsolin pohjasta.
  3. Avaa ruuvit ja irroita peltilaatikko päältä. Emolevyn ruuveja ei tarvitse avata, mutta helpottaa työtä. Avaa myös kasettikelkan 6 ruuvia.
  4. Ota kelkka ja kasettiliitin irti. Liitin lähtee vetämällä.
  5. Laita järjestyksessä uusi liitin paikalleen, sitten liittimen tukiosa, kasettikelkka ja kuusi ruuvia.
  6. Testaa konsolin toiminta tässä vaiheessa.
  7. Jos kaikki on hyvin, kokoa konsoli.

AVRCIC lukittuu konsolin aluekoodille kun [RESET]-nappia rämpytetään noin 4-8 kertaa noin 1-2s aikana. Tämä on vain kertaluontoinen homma. Tässä video josta saat idean kuinka nopeasti se pitää tehdä:

ezgif.com-add-text

 

Osta täältä!

Vastaa